Mijn ervaringen met Corona


Het creëren van een balans


Corona, het virus dat de wereld momenteel teistert. Ik dacht dat ik zelf zou ontsnappen aan dit ongrijpbare virus en ik wil graag daarom mijn verhaal delen omdat ik één van mijn grootste levenslessen juist door het Coronavirus heb geleerd.

Een besmetting was in het begin lastig vast te stellen, het begon met de symptomen van een griepvirus zoals hoofdpijn, keelpijn, hoesten maar ook een enorme moeheid die mij bekroop. Ik voelde een enorme benauwdheid en drukkend gevoel ter hoogte van mijn borst en in een snel tempo verergerden deze symptomen. Al snel belde mijn man de huisarts om te overleggen en daarna werd ik met spoed met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

En dan lig je in het ziekenhuis, met naast gevoelens van angst en onzekerheid ook machteloosheid, verdriet en een hoge mate van stress. Waarom nu, waarom ik, waarom? Er overkomt je iets waar je geen controle over hebt en daarnaast begon mijn hart ook nog eens langzamer te kloppen, met als gevolg dat ik snel naar de IC werd gebracht. Is dit het einde dacht ik? Is het tijd om afscheid te nemen? De testen op mijn longen, zuurstofgehalte in mijn bloed en de hartmonitor gaven alle tezamen niet een mooi vooruitzicht. Vechten tegen mijn angsten haalde niets uit, realiseerde ik me. Ik moest sterk zijn, dacht ik. Compleet overrompeld dat ik was door alle emoties, voelde ik van het ene op het andere moment toch een rust over mij heen komen. Dat was vooral toen ik de situatie begon te accepteren. Toen ik mij bewust werd van de bekwame dokters en verplegers die ontzettend hun best deden om te vechten voor mijn gezondheid. Hoe kan ik mezelf nu coachen om mentaal tot rust te komen, vroeg ik mezelf Ik werd als het ware mijn eigen therapeut en mental coach. Om mijn angsten, verdriet maar ook onzekerheid tegen te gaan begon ik allereerst met positief denken. Ik werd me ervan bewust dat ik in een veilige omgeving verkeerde.

Ik begon het te repeteren, iedere dag, in mijn hoofd, tegen mezelf en kreeg al snel weer een glimlach op mijn gezicht en wonder boven wonder werd mijn gezondheid stukje bij beetje ook weer beter. Dankzij de goede verpleging kon ik het ziekenhuis na een paar weken weer verlaten. Corona bracht voor mij een zware emotionele belasting met zich mee en zelfs na de ziekte ervaarde ik een fysieke terugslag. Ofwel vallen en opstaan en dan weer vallen en opstaan. Mijn levensles is proberen om negatieve emoties te transformeren naar het zoeken van kracht in mezelf. Geduld te hebben om aan mezelf te werken voor rust en balans. Mede door Corona heb ik zelfs een deel van mijn verleden los kunnen laten, van zowel mensen als situaties. En dat voelt heel fijn aan. De belangrijkste les is meer balans te creëren als het gaat om werk en mijn innerlijke en fysieke rust. Wees lief voor jezelf!